758.
Nagy Árpádné, Juliska receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg túró,
25 dkg margarin,
25 dkg liszt,
3 tojássárgája,
2,5 dkg élesztő,
1 evőkanál tejföl,
só,
a töltelékhez:
30 dkg borjúsült,
10 dkg gombából készült pörkölt,
2 főtt tojás,
1 tojás,
só,
bors,
1-2 evőkanál tejföl.
ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk le a borjúsültet. Törjük át a főtt tojásokat a nyers tojással, és az apróra vágott gombával együtt dolgozzuk össze a ledarált sülttel. Fűszerezzük ízlés szerint, ízesítsük tejföllel.
Törjük át a túrót és morzsoljuk rá az élesztőt. A lisztet morzsoljuk el a margarinnal, és adjuk hozzá a túrót, a tojássárgákat, a sót, és ha szükséges akkor tejfölt is. Dolgozzuk ki alaposan. Hajtogassuk négyszer, mint a leveles tésztát, közben mindig pihentessük. Nyújtsuk ki vékonyra, vágjuk kis négyzetekre, töltsük meg a haséval. Hajtogassuk fel a széleit, kenjük meg tojássárgájával, és tegyük a tepsibe. Pihentessük 10 percig, majd előmelegített sütőben süssük ki. Frissen, melegen tálaljuk. Szilvalekvárral kevert cukros, őrölt dióval töltve is próbáljuk ki.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése