767.
Kottyán Márkné, Magdolna receptje
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
13 dkg zsír,
18 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
3 evőkanál tej,
3 tojás,
20 dkg porcukor,
pár csepp ecet,
házi lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, a cukorral, és morzsoljuk el a zsírral. A tojássárgákat keverjük el a tejjel. Gőz fölött verjük habbá a fehérjéket a porcukorral, és az ecettel. Adjuk hozzá az elkevert tojássárgáját is, és verjük tovább. A gőzről levéve lazán keverjük hozzá az elkészített lisztet. Felét rakjuk kizsírozott, kilisztezett tepsibe, simítsuk el és kenjük meg lekvárral. Tegyük rá a másik felét is. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése