17.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg porcukor,
13 dkg cukor,
25 dkg liszt,
1 tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 citrom reszelt héja,
fahéj,
szegfűszeg.
ELKÉSZÍTÉS:
A porcukrot világosbarnára pirítunk, felengedjük 2,5 dl vízzel és addig forraljuk, míg a pirított cukor felolvad. Ekkor hozzáadjuk a cukrot és még 2 percig főzzük. Ha kihűlt összegyúrjuk a liszttel, a tojással, a szódabikarbónával, a citrom reszelt héjával, esetleg késhegynyi fahéjat és szegfűszeget is adunk bele. Tömör tésztát kell kapni, melyet tetszés szerint formázva kikent, kilisztezett tepsiben sütünk.
12 dkg porcukor,
13 dkg cukor,
25 dkg liszt,
1 tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 citrom reszelt héja,
fahéj,
szegfűszeg.
ELKÉSZÍTÉS:
A porcukrot világosbarnára pirítunk, felengedjük 2,5 dl vízzel és addig forraljuk, míg a pirított cukor felolvad. Ekkor hozzáadjuk a cukrot és még 2 percig főzzük. Ha kihűlt összegyúrjuk a liszttel, a tojással, a szódabikarbónával, a citrom reszelt héjával, esetleg késhegynyi fahéjat és szegfűszeget is adunk bele. Tömör tésztát kell kapni, melyet tetszés szerint formázva kikent, kilisztezett tepsiben sütünk.
1 hozzászólás:
Szia!
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog RSS-ét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu
Megjegyzés küldése