Ads 468x60px

Pages

Baklava

673.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
1 teáskanál őrölt kardamomi,
1 teáskanál őrölt fahéj,
4 evőkanál méz,
15 dkg vaj,
6 csomag réteslap,
1 tojássárgája.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a darált diót a cukorral, az őrölt kardamomimaggal, és a fahéjjal. Olvasszuk fel a vajat. Vajazzunk ki egy lapos tepsit, és terítsünk el rajta 2 réteslapot. Kenjük meg vajjal, és hintsük meg vékonyan a diós keverékkel. Tegyünk rá újabb 2 réteslapot, majd az előzőhöz hasonlóan kenjük meg vajjal, és hintsük meg a töltelékkel. Ezután újból a réteslapok következnek. Ezt a műveletet addig folytassuk, míg a töltelék el nem fogy. Az utolsó töltelékrétegre 3 vajjal megkent réteslapot fektessünk. A tetejét kenjük meg tojássárgával, és vágjuk fel egyforma kockákra. Ezt követően a kockákat vágjuk fel átlósan, háromszög formára. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 10 perc múlva locsoljuk meg a maradék vajjal. Süssük aranysárgára. Miután elkészült a vágások mentén locsoljuk meg mézzel, és tartsuk addig a sütőben, amíg kihűl.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése