693.
HOZZÁVALÓK:
4 dkg zsír, vagy vaj,
4 dkg zsír, vagy vaj,
10 dkg liszt,
2 tojás,
kevés só.
ELKÉSZÍTÉS:
1,5 dl forró vízbe keverjünk bele 4 dkg zsírt, vagy vajat, majd 10 dkg lisztet. Kevergessük addig a tűzön, amíg a massza az edénytől egészen elválik. Vegyük le, és egyenként üssünk bele 2 egész tojást, és adjunk hozzá egy kevés sót. Dolgozzuk össze alaposan. Formáljunk a tésztából dió nagyságú fánkokat, és pihentessük a tepsiben 2,5 órán keresztül. Forró sütőben süssük 15 percig. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki. A 15 perc elteltét követően süssük tovább kisebb tűzön. Amikor teljesen megsült, zárjuk el a sütőt, és további 15 percig bent szárítsuk a fánkokat. Sajtkrémmel töltsük meg.
ELKÉSZÍTÉS:
1,5 dl forró vízbe keverjünk bele 4 dkg zsírt, vagy vajat, majd 10 dkg lisztet. Kevergessük addig a tűzön, amíg a massza az edénytől egészen elválik. Vegyük le, és egyenként üssünk bele 2 egész tojást, és adjunk hozzá egy kevés sót. Dolgozzuk össze alaposan. Formáljunk a tésztából dió nagyságú fánkokat, és pihentessük a tepsiben 2,5 órán keresztül. Forró sütőben süssük 15 percig. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki. A 15 perc elteltét követően süssük tovább kisebb tűzön. Amikor teljesen megsült, zárjuk el a sütőt, és további 15 percig bent szárítsuk a fánkokat. Sajtkrémmel töltsük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése