686.
HOZZÁVALÓK:
7 dkg cukor,
7 dkg cukor,
4 tojás,
1 kiskanál rum,
10 dkg liszt,
25 dkg mandula,
25 dkg porcukor,
csokoládépor,
vaníliakrém.
ELKÉSZÍTÉS:
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk habosra 7 dkg cukrot, 4 tojássárgájával. Adjunk hozzá egy kiskanál rumot, és 3 tojás keményre vert habját. Végezetül keverjünk bele 10 dkg lisztet. Dolgozzuk össze alaposan, és amikor már szép sima tésztánk van, akkor egy kanállal rakjunk belőle kis halmokat egy tepsibe helyezett fehér papírra. Lassú tűznél süssük meg. Miután kihűltek, mindegyik aljába vájjunk egy lyukat, és töltsük meg vaníliakrémmel. Kettesével illesszük őket egymásra, és vonjuk be őket 25 dkg hámozott, őrölt mandulából, 25 dkg porcukorból, és 1 tojásfehérjéből kevert mázzal. Hempergessük meg a süteményeket csokoládéporba, és egy éles késsel helyenként vagdossuk be, hogy a felhasadt, héjában sült krumplihoz hasonló legyen.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése