Ads 468x60px

Pages

Narancstorta

678.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg porcukor,
7 tojás,
20 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 narancs lereszelt héja,
3 evőkanál narancslé,
a töltelékhez:
12 dkg cukor,
3 tojássárgája,
25 dkg vaj,
1 narancs lereszelt héja,
2 evőkanál tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a cukrot,, a tojások sárgájával és a narancslével habosra. Ezután adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a 2 narancs lereszelt héját, és a tojásfehérjék keményre vert habját. Süssük ki kivajazott, kilisztezett tortaformában. A töltelék elkészítéséhez őröljük meg együtt a reszelt narancshéjat a cukorral, majd tűz fölött keverjük sűrű krémmé a tojássárgákkal, és a tejjel. Miután kihűlt, dolgozzuk össze alaposan a vajjal, és kenjük a kettévágott tortalapokra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése