Ads 468x60px

Pages

Újévi hólabda

665.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
40 dkg porcukor,
2 kanál kakaó,
1 csomag sütőpor,
25 dkg liszt,
a krémhez:
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
3 dl tej,
2 kanál liszt,
a tetejére:
kókuszreszelék,
csokimáz.

ELKÉSZÍTÉS:
A 8 tojássárgáját kavarjuk ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a kakaót és a sütőport. Verjük fel a tojásfehérjéket és dolgozzuk össze a 25 dkg liszttel. Zsírral kikent tepsiben tűpróbáig süssük.
A krém elkészítéséhez a margarint kavarjuk ki a porcukorral. A tejet, és a lisztet főzzük össze, majd kavarjunk belőle a margarinos cukorral masszát.
Szaggassuk ki a tésztát közepes nagyságú pogácsaszaggatóval, vágjuk ketté, és a közepét kenjük meg a krémmel. Borítsuk össze és kenjük körbe az oldalát is. Az így kapott labdaformákat hempergessük meg kókuszreszelékben. A tetejét vonjuk be csokimázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése