Ads 468x60px

Pages

Kecskeméti barackpuding

674.
HOZZÁVALÓK:
a kocsonyához:
2 tojásfehérje,
15 dkg cukor,
4 dkg zselatin,
1/2 citrom,
1/2 dl kecskeméti barackpálinka,
5 sárgabarack,
5 szem mandula,
a vaníliakrémhez:
4 tojássárgája,
15 dkg cukor,
3 dl tej,
1 dkg zselatin,
3 dl tejszín,
10 dkg sárgabaracklekvár,
1/2 dl kecskeméti barackpálinka.

ELKÉSZÍTÉS:
A kocsonya elkészítéséhez a tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjunk hozzá 1/2 l vizet, a cukrot, a zselatint, és egy kevés reszelt citromhéjat. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Pihentessük 15 percig, hűtsük le, és ízesítsük barackpálinkával. A pudingformát tegyük jeges vízbe, és öntsük bele a kocsonyát. Dermesszük meg 2-3 mm vastagságú rétegben, amikor ezt elérte, akkor a kocsonya többi részét öntsük ki belőle. A forma aljára tegyünk egy 1/2 sárgabarackot, a mag helyére pedig 1 szem forrázott mandulát. Töltsük meg a vaníliakrémmel.
A vaníliakrémhez keverjük el a tojássárgákat 10 dkg cukorral, és a forralt tejjel, majd az egészet forraljuk fel. Adjuk hozzá az áztatott zselatint, és hűtsük le. Amikor a krém elkezd sűrűsödni, adjuk hozzá az 5 dkg cukorral felvert tejszínhabot. A vaníliakrémmel töltött formákat hűtőben dermesszük meg. Tálaláskor mártsuk rövid időre meleg vízbe a formát, így könnyen kiboríthatóvá válik a puding. Tejszínhabbal és barackpálinkával kevert kajszilekvárral tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése