Ads 468x60px

Pages

Lakodalmas torta

680.
HOZZÁVALÓK:
9 tojás,
18 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
10 szem rumos drazsé,
3 dkg csokoládé,
6 dkg piskótamorzsa,
24 dkg darált dió,
málnalekvár,
a krémhez:
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
2 csomag vaníliáscukor,
5 dkg darált dió,
1 kanál rum,
a mázhoz:
12 dkg csokoládé,
3 dkg vaj,
7 dkg porcukor,
3 kanál tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a porcukorral, és a vaníliáscukorral habosra. Vagdaljuk össze apróra a rumos drazsét, és a gőz fölött megolvasztott csokoládéval együtt adjuk a kikevert tojássárgákhoz. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket, majd a morzsával, és a dióval váltakozva, kis adagokban adjuk a tojásos krémhez. Töltsük vajjal kikent, kilisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süssük 1 órán keresztül. Miután kihűlt, vágjuk 3 lapra, és az alsó lapot kenjük meg lekvárral. Tegyük rá a második lapot, és kenjük meg vajas krémmel. Fedjük be a harmadik lappal, és a tetejét, meg az oldalát is vonjuk be mázzal. Díszítsük csokoládéba mártogatott dióbéllel.
A krém elkészítéséhez keverjük ki a vajat habosra a porcukorral, és a vaníliáscukorral. Adjuk hozzá a diót, a rumot, és dolgozzuk össze alaposan.
A máz elkészítéséhez reszeljük le a csokoládét, és a vajjal, meg a porcukorral együtt főzzük addig a tejben, amíg besűrűsödik. Kis lángon, állandó kevergetés mellett főzzük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése