Ads 468x60px

Pages

Mandulás sütemény

687.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg porcukor,
15 dkg zsír,
1 tojás,
a krémhez,
1/2 l tej,
5 evőkanál liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 mandula aroma,
a mázhoz:
8 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
2 dkg kakaó,
1 evőkanál tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet, a sütőport, a vaníliáscukrot, a porcukrot, a zsírt és a tojást. Gyúrjunk belőle tésztát, és osszuk 3 részre. Az egyik cipóba gyúrjunk kakaót.
A krém elkészítéséhez főzzük a tejet és a lisztet sűrűre. Keverjük ki a margarint a porcukorral, és adjuk a kihűlt krémhez, a mandula aromával együtt. Töltsük meg a krémmel a tésztát.
Készítsünk a vajból, a porcukorból, a kakaóból és a tejből csokimázat, melyet gőz fölött olvasszunk fel. Kenjük meg vele a sütemény tetejét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése