689.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
50 dkg liszt,
25 dkg cukor,
2 tojás,
1 citrom,
20 dkg zsír vagy margarin,
1 csomag sütőpor,
tejföl,
kakaó,
lekvár,
dió,
a mázhoz:
30 dkg porcukor,
1 citrom leve,
kevés alkohol.
ELKÉSZÍTÉS:
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojásokat, a citromot a lereszelt héjával együtt, a zsírt, (vagy margarint), annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Osszuk 3 cipóra, melyek közül az egyikbe gyúrjunk kakaót. A tepsibe rakva kenjük meg őket lekvárral, és szórjunk rá diót. Süssük meg a lapokat.
A mázhoz keverjük össze a porcukrot, a citromlével, és egy kevés alkohollal, majd annyi vízzel, míg az kifehéredik. Öntsük a két, nem kakaós tésztára. A citromos lapok közé tegyük a kakaósat.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése