683.
HOZZÁVALÓK:
2 evőkanál méz,
5 evőkanál tej,
1 tojás,
20 dkg cukor,
5 dkg zsír,
3 evőkanál kakaó,
50 dkg liszt,
1 dkg szalagáré,
a töltelékhez:
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 l tej,
10 dkg liszt,
4 tojássárgája,
a mázhoz:
20 dkg cukor,
4 evőkanál kakaó,
5 dkg margarin.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a mézet, a tejet, a tojást, a cukrot, a zsírt, és a kakaót, majd melegítsük meg egy tál forró víz fölött, miután felmelegedett tegyük hozzá az 50 dkg lisztet. Keverjük bele a szalagárét, és dolgozzuk össze alaposan. Süssünk belőle 4 lapot.
A töltelékhez dolgozzuk össze a margarint, a porcukrot, és a vaníliáscukrot. Keverjük össze a tejet a 10 dkg liszttel, és a tojássárgákkal, majd főzzük sűrűre. Dolgozzuk össze a margarinos keverékkel. Az így elkészített masszával töltsük meg a lapokat.
A máz elkészítéséhez főzzük sűrűre a cukrot és a kakaót 4 evőkanál vízben, majd tegyük bele a margarint. Öntsük le a tésztát a mázzal.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése