695.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg túró,
25 dkg túró,
25 dkg margarin,
25 dkg liszt,
a töltelékhez:
3 tojás,
15 dkg porcukor,
50 dkg túró,
1 üveg meggybefőtt,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk össze 25 dkg áttört túrót, 25 dkg margarinnal, és 25 dkg liszttel. Tegyük 1 órára a hűtőbe, majd vegyük ketté, és az egyik felét nyújtsuk ki. Fektessük a tepsibe, hintsük meg piskótával, vagy prézlivel, és töltsük meg a következők szerint összeállított töltelékkel.
Keverjünk 3 tojássárgáját habosra 15 dkg porcukorral, 50 dkg áttört túróval, 1 üveg, jól lecsepegtetett meggyel, 1 citrom lereszelt héjával, és 1 csomag vaníliáscukorral. Végül a tojások keményre vert habját is keverjük hozzá.
Miután a tésztát megtöltöttük, terítsük rá a másik lapot, szurkáljuk meg egy villával. A tetejét kenjük meg tojással, és süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése