679.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg liszt,
5 dkg liszt,
25 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 kiskanál őrölt fahéj,
csipetnyi őrölt szegfűszeg,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 csomag vaníliáscukor,
25 dkg vaj,
2 tojás,
25 dkg darált mandula,
10 dkg áfonyalekvár,
1 tojássárgája.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a cukorral, a sóval, és a fűszerekkel. Gyúrjuk egészen sima tésztává a vajjal, a tojásokkal, és a mandulával. majd pihentessük a hűtőszekrényben egy órán át. A tészta kétharmadát nyújtsuk ki a tortaforma méretére, és helyezzük bele a kikent, és kilisztezett formába. Kenjük rá a lekvárt, és a maradék tésztából rakjunk rá rácsot. A rácsot kenjük meg tojássárgával, és előmelegített sütőben, közepes tűz mellett süssük ki.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése