667.
HOZZÁVALÓK:
2 dkg élesztő,
2 dkg élesztő,
22 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 dl tej,
4 körte,
4 alma,
1 sárgabarack.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőt egy kevés cukros, langyos vízben. Dolgozzunk össze 20 dkg lisztet, 5 dkg vajjal, és adjuk hozzá az élesztőt. Gyúrjuk össze jól a tésztát, majd formázzunk belőle cipót, amit melege helyen 2 órán keresztül kelesszünk. A krém elkészítéséhez keverjük össze a tojássárgáját 2 dkg liszttel, 3 dkg porcukorral, a vaníliáscukorral. és a tejjel. Főzzük fel állandó kevergetés közben. Hagyjuk hűlni. Vágjuk ketté a körtéket, magozzuk ki, és pároljuk meg egy kevés vízben. A meghámozott almákkal járjunk el hasonlóan. Vajazzunk ki egy tortaformát, hintsük meg liszttel, és béleljük ki a tésztával. Kenjük rá a krémet, majd kívülről befelé haladva rakjuk körbe körte- és almaszeletekkel, a közepébe kerül a sárgabarack. Kevés porcukorból és vízből főzzünk szirupot, amit öntsünk a torta tetejére. Előmelegített sütőben süssük 1/2 óráig.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése