Ads 468x60px

Pages

Kapros-túrós lepény II.

675.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 dkg élesztő,
2 dl tej,
2,5 evőkanál cukor,
2 tojássárgája,
3 dkg vaj,
25 dkg félzsíros túró,
1 evőkanál búzadara,
2-3 evőkanál tejföl,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomó kapor,
2 dkg zsír,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze az élesztőt 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral, és a liszttel. Meleg helyen hagyjuk megkelni. Öntsük a gyúródeszkán felkupacolt liszt mélyedésébe az előzőek szerint összeállított kovászt. Adjuk hozzá a maradék langyos tejhez kevert 2 evőkanál cukrot, egy kevés sót, 1 tojássárgáját, és a megolvasztott vajat. Keverjük össze alaposan. A tésztát tegyük lisztezett edénybe, és takarjuk le, nem túl meleg helyen kelesszük a duplájára. Közben keverjük össze az áttört túrót 1 tojássárgájával, a búzadarával, a tejföllel, a vaníliáscukorral, és a finomra vágott kaporral. A megkelt, kinyújtott tésztát terítsük egy kizsírozott tepsi aljára, és kenjük rá a tölteléket. Forró sütőben, 200 fokon, 40-45 perc alatt süssük meg, és még melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése