666.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg porcukor,
5 tojás,
15 dkg dió,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 dl rum,
5 dkg őrölt dió,
2 dl tej,
2 evőkanál liszt,
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé,
5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat kavarjuk habosra a porcukorral, és 10 evőkanál vízzel. Adjuk hozzá a diót, a lisztet, és a sütőport a habosra felvert tojásfehérjékhez. Ezt követően kavarjuk össze a két masszát. Lassú tűz mellett süssük meg.
A krém elkészítéséhez kavarjuk habosra a margarint, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliáscukrot, a rumot, és az őrölt diót. A tejet főzzük össze a liszttel, majd keverjük össze az előzőek szerint elkészített krémmel. Kenjük meg vele a tésztát.
A tetejére kenjünk 10 dkg felolvasztott étcsokoládéból és 5 dkg vajból kikevert csokimázat.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése