Ads 468x60px

Pages

Őzgerinc

682.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
26 dkg cukor,
1 dl étolaj,
26 dkg liszt,
3/4 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
3 dl tej,
3 evőkanál liszt,
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
4 evőkanál rum,
a mázhoz:
7 kiskanál cukor,
2 kiskanál kakaó,
7 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd dolgozzuk össze 1 dl meleg vízzel és az étolajjal. Keverjük el a sütőport a liszttel. Verjük fel a tojásfehérjéket habnak, és az egészet dolgozzuk össze alaposan. Őzgerinc formájú sütőben süssük meg.
A töltelékhez főzzük fel sűrűre a tejet a 3 evőkanál liszttel, és hűtsük le. Keverjük a vajat a porcukorral habosra, majd a rummal együtt dolgozzuk össze a felfőzött tejjel. Töltsük meg a tésztát. A máz elkészítésénél a hozzávalókat főzzük fel 1/2 dl vízzel, és öntsük rá a tésztára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése