Ads 468x60px

Pages

Spanyol almatorta

668.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg alma,
3 tojás,
10 dkg cukor,
10 dkg vaj,
kevés citromlé,
1 kiskanál szárított élesztő,
15 dkg liszt,
sárgabaracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá a lágy vajat, és öntsünk bele egy kevés citromlét, majd dolgozzuk össze alaposan. Ezt követően adjuk hozzá az élesztővel elkevert lisztet, és gyúrjuk össze jól. Vajazzunk ki egy tortaformát, és simítsuk bele a tésztát. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre, és borítsuk be velük a tésztát. Közepesen előmelegített sütőben süssük 30 percig. Miután elkészült a tetejét kenjük meg a lekvárral, és hagyjuk kihűlni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése