Ads 468x60px

Pages

Rózsafánk

671.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
5 dkg porcukor,
2 tojás,
2 tojássárgája,
csipetnyi só,
vaníliáscukor,
meggy vagy lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk össze 25 dkg lisztet, 5 dkg porcukrot, csipetnyi sót, 2 egész tojást, 2 tojássárgáját, és 2 evőkanál tejfölt. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, majd szaggassuk ki fánkszaggatóval. 5 darabot tegyünk egymásra, vagdossuk be a széleit, és az ujjunkkal nyomjuk be a közepét. Olajban mindkét oldalát süssük át, de kerüljük el, hogy hirtelen süljön át. Szedjük papírszalvétára, hogy mentesítsük az olajtól. Szórjuk meg vaníliáscukorral, és tegyünk a közepébe egy szem meggyet, vagy ízlés szerinti lekvárt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése