642.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
13 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom reszelt héja,
33 dkg vaj,
1 tojássárgája,
25 dkg vörösáfonya,
mandulaforgács,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk át a lisztet, majd adjuk hozzá a porcukrot, a sót, a citromhéjat, a vaníliáscukrot, és a feldarabolt, hideg vajat. Dolgozzuk össze a kezünkkel alaposan, majd lefedve pihentessük hűtőben 2 órán keresztül. Ezután gyúrjuk át gyorsan, és osszuk 3 részre. Nyújtsuk ki és formázzunk belőle 2,5 cm átmérőjű tallérokat. A tetejüket kenjük be a felvert tojássárgával, és mártogassuk bele a mandulaforgácsba. Minden tallér tetejére tegyünk 1 mokkáskanálnyi átpaszírozott vörösáfonyát, majd közepesen előmelegített sütőben süssük 1/4 óra alatt aranysárgára.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése