638.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag vaníliaízű pudingpor,
2 dl tejszín,
1 evőkanál zselatin,
1/2 l tej,
5 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
40 dkg málna,
a díszítéshez:
2 dl tejszín,
1 evőkanál cukor,
10 dkg málna.

ELKÉSZÍTÉS:
A pudingport a tejjel meg a cukorral keverjük simára, és állandó kevergetés közben főzzük sűrűre. A tűzről levéve ízesítsük vaníliáscukorral, majd szűrjük hozzá a 1/2 dl vízben feloldott zselatint. Miután kihűlt gazdagítsuk a habbá vert tejszínnel, és keverjük bele a málnaszemeket. Kifejezetten jó, ha a gyümölcs a keverés folyamán összetörik. Töltsük egy hideg vízzel kiöblített formába, vagy kerek tálba, és 2-3 órára hűtsük jégbe, de ezt ne mélyhűtőben tegyük. Ezt követően a formából borítsuk a pudingot tálra, és a habbá vert, cukorral ízesített tejszínből rakjunk kis halmokat a puding közepére, illetve koszorú alakban köré. Minden tejszín halomra ültessünk 1-1 málnaszemet, és így tálaljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése