661.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
8 dkg őrölt mandula,
1 mokkáskanál szegfűszeg,
1 mokkáskanál fahéj,
1 mokkáskanál őrölt kardamon,
10 dkg baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk át a lisztet, majd adjuk hozzá a darabokra vágott vajat, a porcukrot, a mandulát, és a fűszereket. Hideg helyen dolgozzuk össze gyorsan a masszát, majd pihentessük 1 éjszakán keresztül lefedve a hűtőben. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, szúrjuk ki csillagformával, majd tegyük sütőpapírral fedett tepsibe. Közepesen előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük aranybarnára. A csillagokat kettesével baracklekvárral ragasszuk össze, majd hintsük meg porcukorral. A maradék lekvárt nyomózsákból csepegtessük a csillagokra.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése