637.
HOZZÁVALÓK:
1 kg alma,
30 dkg babapiskóta,
2 citrom,
4 evőkanál cukor,
8 dkg vaj,
1 evőkanál porcukor,
a tetejére:
2 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Törjük össze a piskótát, és a morzsát 7 dkg vajon kevergetve pirítsuk meg. Kenjünk ki a maradék vajjal egy tűzálló tálat, és terítsünk az aljára egy sor megtisztított, cikkekre vágott almát. Ezt szórjuk meg porcukorral, meg reszelt citromhéjjal, majd öntözzük meg citromlével. Erre hintsünk egy sor pirított piskótamorzsát, majd ismét alma következik. Ezt ismételgessük addig, amíg a hozzávalók kitartanak. Ügyeljünk rá, hogy a tetejére morzsa kerüljön. Toljuk forró sütőbe, és süssük addig, amíg az alma puha nem lesz. Tálban hagyjuk kihűlni, és a tetejét vonjuk be édes tejszínhabbal.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése