Ads 468x60px

Pages

Almás puncsos

643.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg liszt,
25 dkg margarin,
12 dkg porcukor,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
14 evőkanál + 1/2 l tej,
durvára vágott dió,
2 kg alma,
15 dkg cukor,
fahéj,
3-4 evőkanál rum,
1 csomag puncspuding.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk össze 80 dkg lisztet 25 dkg margarinnal, 12 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, csipetnyi sóval, 1 csomag sütőporral, és 14 evőkanál tejjel. Pihentessük 1 órán keresztül, majd süssünk belőle 4 lapot, az egyiket kenjük meg tojásfehérjével, és szórjunk rá durvára vágott diót. Ez lesz a legfelső lap. Tisztítsunk meg 2 kg almát, és reszeljük le. Pároljuk puhára 15 dkg cukorral, majd keverjük habosra 1 csomag vaníliáscukorral, egy kevés fahéjjal, és 3-4 evőkanál rummal. Főzzünk 1/2 l tejből puncspudingot, és még melegen keverjük bele a 2 tojásfehérjéből keményre vert habot. Miután a krém kihűlt a 3 lapot egyenként kenjük meg az almakrémmel, erre kenjük rá a puncspudingot, és a negyedik diós lappal fedjük be. Csak másnap szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése