Ads 468x60px

Pages

Velencei csokicsók

649.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg finom cukor,
25 dkg őrölt mandula,
12,5 dkg csokoládé,
4 tojásfehérje.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá. Folyamatos keverés közben lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Vegyítsük bele a mandulát, és a durvára reszelt csokoládét. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, majd a masszából szaggassunk rá kiskanálnyi adagokat. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg 20 perc alatt, és hagyjuk a tepsiben kihűlni. Ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg, mert akkor keserűvé válhat. Onnan tudhatjuk, hogy a csokicsók igazán jól sikerült, hogy kívül ropogós, belül pedig omlós marad.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése