646.
HOZZÁVALÓK:
házi kenyér,
házi kenyér,
asztali bor,
1 evőkanál rum,
6 tojás,
5 evőkanál cukor,
5 evőkanál mandula,
citromhéj,
fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Végy jó házikenyeret, szárítsd és törd meg morzsának. Ekkor áztasd meg jól asztali borral, melybe 1 evőkanál rumot kell önteni. Ekkor kavarj le 6 tojássárgáját, 5 evőkanál tört cukorral; végy hozzá ugyanannyi mandulát, citromhéjat, tört fahéjat, és az áztatott kenyeret; keverd mindezt egy fél óráig. Ekkor tedd bele a habbá vert tojásfehérjét, tedd egy kikent formába, állítsd vízzel telt edénybe, takard le, tedd a sütőbe és hagyd 3/4 óráig párolni. Ekkor fordítsd tálra, és add föl borhabbal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése