652.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg fenyőmag,
5 dkg fenyőmag,
15 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
10 dkg vaj, vagy margarin,
5 dkg porcukor,
2 csomag vaníliáscukor,
2 teáskanál tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk meg a fenyőmagokat egy teflonedényben zsiradék nélkül, és hagyjuk kihűlni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt.
Keverjük el a lisztet a sütőporral, és szitáljuk egy keverőedénybe. Adjuk hozzá a lágy vajat, vagy margarint, a porcukrot, az egyik 1 csomag vaníliáscukrot, és a tejet, és keverjük sima tésztává. Végül keverjük bele a kihűlt fenyőmagot is. A tésztából helyezzünk diónyi darabokat a tepsibe, formázzuk kissé ovális alakúra, majd egy olló segítségével vágjuk be őket néhányszor mindkét oldaluk mentén. Az így kapott tobozokat hintsük meg vaníliáscukorral. A tepsit tegyük a sütő középső részébe, és süssük meg 180 fokon. A süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése