Ads 468x60px

Pages

Gödöllői csók

641.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
4 tojássárgája,
1 csomag sütőpor,
őrölt fahéj,
5 dl méz,
1/2 citrom reszelt héja,
2 dkg mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a felforrósított mézzel, és pihentessük 1 napig meleg helyen. Másnap tegyük egy kissé felmelegítve deszkára, gyúrjuk össze a tojássárgákkal, a citromhéjjal, és a fahéjjal. Gyúrjuk addig, amíg a tészta már nem ragad. Végül dolgozzuk bele a kevés liszttel elkevert sütőport, nyújtsuk ki, és vágjunk belőle diónyi darabkákat. Formáljunk tenyérrel gombócokat, rakjuk őket lisztezett sütőlapra, és kenjük meg tojással. Minden gombóc tetejére tegyünk 1-1 szem mandulát, majd süssük ki előmelegített sütőben, közepes tűznél.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése