644.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg porcukor,
4 tojás,
10 dkg őrölt dió,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
1/2 l tej,
1 csomag vaníliáscukor,
5 evőkanál daraliszt,
25 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
10 dkg őrölt dió,
a mázhoz:
8 dkg porcukor,
8 dkg vaj,
2 evőkanál kakaó,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a porcukrot, a 4 tojássárgáját, 10 evőkanál vízzel, az őrölt dióval, a liszttel, a sütőporral, és a 4 tojás keményre vert habjával. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben süssük meg.
A krém elkészítéséhez keverjük össze a tejet, a vaníliáscukrot, a daralisztet, majd főzzük meg, és a kihűlésig kevergessük. A porcukrot, a vajat, és az őrölt diót keverjük ki jó habosra, és adjuk hozzá a kihűlt krémet. Kenjük rá a tészta tetejére, és tegyük hidegre.
A mázhoz keverjük össze a porcukrot, a vajat, a kakaót, a lisztet, és a tejet, forraljuk össze, és kenjük a krém tetejére.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése