658.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg porcukor,
20 dkg porcukor,
6 tojásfehérje,
20 dkg őrölt mandula,
a krémhez:
6 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
1 dl erős feketekávé,
10 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük a porcukrot a tojásfehérjékkel gőz fölött kemény habbá, és adjuk hozzá az őrölt mandulát. Osszuk 3 részre, és lisztezett sütőlapon vizes késsel simítsuk el. Szárítsuk meg meleg sütőben, külön-külön a 3 lapot.
A krém elkészítéséhez a tojássárgákat sűrítsük be gőz fölött a porcukorral, és a kávéval. Miután kihűlt keverjük hozzá a habosra kavart vajhoz.
Kenjük meg a lapokat és helyezzük őket egymásra. A tetejét dióval, vagy tört mandulával díszíthetjük. Tartsuk 2 napig hűvös helyen.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése