636.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg aszalt szilva,
25 dkg aszalt szilva,
10 dkg dió, vagy mandula,
18 dkg liszt,
2 tojás,
kevés tej,
csipetnyi só,
porcukor,
őrölt fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg a szilvát alaposan, és áztassuk egy éjen át vízben. Másnap csepegtessük le alaposan, magozzuk ki, és a magok helyére dugjunk 1-1 negyed gerezd diót, vagy 1/2 mandulaszemet. 15 dkg lisztet keverjünk el 2 tojássárgájával, és annyi tejjel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ízesítsük csipetnyi sóval, és végül keverjük bele a tojások habbá vert fehérjét is. A megtöltött szilvaszemeket forgassuk meg a maradék 3 dkg lisztben, majd mártsuk bele a habos palacsintatésztába. Bő, forró olajban süssük szép pirosra. Porcukorral megszórva kínáljuk, és csipetnyi őrölt fahéjjal is ízesíthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése