654.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg vaj,
2 tojássárgája,
cukor,
20 dkg mazsola,
10 dkg csokoládé,
1 nagy citrom apróra vágott héja,
1 narancs finomra vágott héja,
10 dkg porcukor,
szegfűszeg,
szerecsendió,
tört fahéj,
5 db alma,
1/2 pohár rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk 25 dkg lisztből, 15 dkg vajból, 1 tojássárgájából, egy kevés cukorból, és 1/2 dl langyos, sós vízből omlós tésztát. Nyújtsuk vékonyra és nagyra, majd béleljünk ki vele egy őzgerincformát. A töltelék elkészítéséhez keverjünk össze 20 dkg mazsolát, 10 dkg apró kockákra vágott csokoládét, 1 nagy citrom apróra vágott héját, 1 narancs finomra vágott héját, 10 dkg porcukrot, ízlés szerinti mennyiségű szegfűszeget, szerecsendiót, és tört fahéjat, 5 darab cikkekre vágott almát, és végül 1/2 pohár rumot. Miután a tésztát megtöltöttük, a kilógó széleit hajtsuk vissza, borítsuk rá, és nyomkodjuk le alaposan. Kenjük meg tojássárgájával, és mérsékelt tűzön egyenletes melegben süssük meg.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése