651.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg porcukor,
30 dkg porcukor,
12 tojás,
30 dkg darált dió,
3 dkg grízes liszt,
1 csomag vaníliáscukor,
a krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
15 dkg finomra darált dió,
1 kanál rum,
a mázhoz:
25 dkg porcukor,
1 kiskanál olaj,
2 kiskanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat habosra a porcukorral, és a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá a diót, a lisztet, és keményre felvert tojáshabot. Osszuk a masszát 2 részre, és kikent, kilisztezett tortaformában külön-külön süssük ki, mérsékelt tűzön. A kihűlt tésztákat vágjuk lapjában ketté, töltsük meg, és helyezzük egymásra. A tetejét és az oldalát vonjuk be a mázzal.
A krém elkészítéséhez keverjük ki a vajat a porcukorral habosra, majd adjuk hozzá a diót és a rumot.
A máz készítéséhez a porcukorra öntsünk 2 kanál forró vizet, és a rummal, meg az olajjal együtt keverjük sűrű masszává.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése