656.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg teljes kiőrlésű Graham-liszt,
10 dkg liszt,
25 dkg vaj,
10 dkg mandula,
3-4 evőkanál méz,
1 teáskanál vaníliaőrlemény,
a csokoládémázhoz:
10 dkg vaj,
5 evőkanál méz,
6 evőkanál kakaópor.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a vajat apró darabokra morzsolva, és dolgozzuk össze alaposan. Keverjük hozzá a mézet, és a vaníliát, majd gyúrjuk tovább. 1-2 órán keresztül pihentessük hűtőben. Belisztezett deszkán nyújtsuk ki, és szaggassuk különböző formákra. Helyezzük kivajazott sütőlapra, majd 180 fokon lassan süssük meg. Közben készítsük el a csokoládébevonatot. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a mézet és a kakaóport. Addig melegítsük, amíg hígfolyóssá válik. Kissé hűtsük ki, majd mártsuk bele a kisütött figurákat. A rácson szárítsuk meg őket. Fűzzünk át rajtuk cérnát.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése