664.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 teáskanál rum,
3 dkg porcukor,
10 dkg zsírszegény túró,
1 tojássárgája,
75 ml étolaj,
75 ml tej,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet keverjük el a sütőporral, és szitáljuk át egy keverőedénybe. Adjuk hozzá a többi alkotórészt is, és keverjük sima tésztává. Nyújtsuk enyhén lisztezett munkalapon 36x24 centiméteres vékony lappá, majd osszuk 6x6 centiméteres négyzetekre. A széleiket kenjük meg tojásfehérjével. Minden tésztalap közepére tegyünk 1-1 összehajtott szerencsecédulát. Ezután hajtsuk a tészta egyik sarkát a szemközti sarokhoz úgy, hogy egy háromszöget kapjunk. A tészta széleit nyomjuk össze, és a háromszögeket tegyük a tepsibe. A tepsit toljuk az előmelegített és sütőpapírral kibélelt sütő középső részébe, és 180-200 fokon süssük meg. A süteményeket a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése