Ads 468x60px

Pages

Narancsos-csokis muffin

648.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
10 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1 narancs,
2 dl narancslé,
5 dkg étcsokoládé,
1 tojás,
3 kiskanál sütőpor,
a díszítéshez:
1 kiskanál reszelt narancshéj,
3 evőkanál Campari,
4 evőkanál csokoládéforgács,
15 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet a reszelt narancshéjjal, a sütőporral, és az apróra tört csokoládéval. Szedjük szét gerezdekre a meghámozott narancsot, és pürésítsük a narancslével. Keverjük ki a felvert tojást a cukorral, a puha vajjal, és a narancspürével. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és az egészet lazán keverjük össze. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a sütőformát kenjük ki vajjal. Adagoljuk a masszát a sütőformába, és süssük 20-25 percen keresztül. Az elkészült muffinokat pihentessük a formában 10 percig, majd hagyjuk őket kihűlni. A díszítéshez készítsünk porcukorból, reszelt narancshéjból, és Campari-ból fényes cukormázat, és vonjuk be vele a muffinok felső részét. Végül szórjuk meg csokoládéforgáccsal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése