696.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
2 evőkanál rum,
1 kiskanál szódabikarbóna,
baracklekvár,
a töltelékhez:
4 tojásfehérje,
32 dkg cukor,
4 evőkanál kakaó,
15 dkg dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojássárgákat, a rumot, és a szódabikarbónát. Tegyük a tésztát egy közepes méretű tepsibe, és süssük.
A töltelék elkészítéséhez keverjük habosra a tojásfehérjéket a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaót, és a durvára vágott diót.
A megsült tésztát kenjük meg félig baracklekvárral, és toljuk vissza a sütőbe, hogy megbőrösödjön. Ezután kenjük a tésztára a tölteléket is, és szárítsuk tovább a sütőben. Ha elkészült, a tepsiben hűtsük ki, és vágjuk kockákra.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése