616.
HOZZÁVALÓK:
2-3 birsalma,
4 tojásfehérje,
6 tojássárgája,
6 dkg liszt,
10 dkg cukor,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
A birsalma előkészítésekor a hámozás után 20-25 cm hosszú, 3-4 cm vastag, és ugyanilyen széles szeleteket vágunk. A tésztához 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverünk 10 dkg cukrot, 6 tojássárgáját, 6 dkg lisztet. Ebből késsel egy papírlapra 1 cm vastagságú, 20-25 cm hosszú, 16 cm széles réteget kenünk. Jó meleg sütőben sütjük ki. Amikor elkészült, még azon melegében megfordítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és ízlés szerinti lekvárral bevonjuk vékonyan. Ráhelyezzük, és jól rátapasztjuk a birsalma szeleteket. A széleket egyenesre vágjuk, és éles késsel vékony szeletekre metéljük.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése