612.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
20 dkg porcukor,
14 dkg rétesliszt,
10 dkg margarin,
a töltelékhez:
2 dl tej,
2 evőkanál búzadara,
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg margarin,
meggybefőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéséhez habbá verünk 4 tojásfehérjét, majd egyenként közéjük keverjük a sárgájukat, 20 dkg porcukrot, 14 dkg réteslisztet, és végül 10 dkg olvasztott margarint. Egy nagyobb kizsírozott, kilisztezett tortaformában aranysárgára sütjük, majd deszkára borítva hűtsük ki, és vágjuk 2 lapba. Ha tepsiben készítjük, akkor a vékony tésztát hosszában vágjuk ketté. A töltelékhez 2 dl tejben sűrűre főzünk 2 púpos evőkanál búzadarát, belekeverünk 20 dkg porcukrot, és miután kihűlt, keverjük simára 1 csomag vaníliáscukorral, meg 20 dkg előre kikevert margarinnal. Az egyik tésztalapra simítjuk, és kimagozott meggybefőtt szemeket nyomkodunk bele. A másik lapot ráborítjuk, és óvatosan rányomkodjuk. A tetejét hintsük meg gazdagon porcukorral, és ízlés szerint bevonhatjuk citrommázzal is.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése