611.
HOZZÁVALÓK:
18 dkg margarin,
11 dkg porcukor,
28 dkg liszt,
2 tojássárgája,
1/2 citrom reszelt héja,
1 evőkanál tejföl,
csipetnyi só,
citromszörp,
durvára vágott dió.

ELKÉSZÍTÉS:
A margarint a porcukorral, a liszttel, a tojássárgákkal, a lereszelt citromhéjjal, a tejföllel, és a sóval összegyúrjuk. Közben annyi szörpöt adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A citromszörp helyett használhatunk narancs-, vagy Jaffa-szörpöt is. Pihentessük legalább 1 órán keresztül, majd kinyújtva béleljünk ki vele egy kis tepsit. A tetejét kenjük meg tojásfehérjével, és hintsük meg a durvára vágott dióval. Süssük szép pirosra.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése