619.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg cukor,
10 dkg liszt,
4 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
15 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
7 dkg kakaópor,
3 tojássárgája,
1/2 csomag vaníliáscukor,
a mázhoz:
10 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéséhez a cukrot a tojássárgákkal keverjük ki simára, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kerek tortaformában, közepes tűznél, süssünk belőle vékony lapokat.
A töltelékhez: dolgozzuk össze a porcukrot, a vajat, a tojássárgákat, a kakaót, és a vaníliáscukrot gőz fölött, majd keverjük ki kihűlésig.
A mázhoz: a kristálycukorból készítsünk világosbarna karamellt, és vonjuk be vele a krémmel megtöltött torta tetejét. A torta oldalát krémmel vonjuk be.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése