631.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
a tésztához:
25 dkg liszt,
7 dkg margarin,
1 tojás,
1 kiskanál szalalkáli,
2 evőkanál porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
tej, vagy tejföl,
az egyik krémhez:
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
1/2 l tej,
5 evőkanál liszt,
a másik krémhez:
1 csomag vaníliáscukor, vagy puding,
5 dkg vaj,
4 evőkanál cukor,
1 citrom reszelt héja.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, vagy tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Osszuk 3 cipóra, tegyük közepes méretű tepsibe, és süssük meg. Még melegen hintsük meg porcukorral.
Az első krémhez a vajat, és a porcukrot keverjük habosra a kakaóval. A tejet a liszttel kavargatás közben főzzük fel, és lehűlés után keverjük össze a kakaós krémmel. Az így elkészült krémet kenjük az első lapra.
A második krémhez a vaníliáscukrot, vagy pudingot keverjük ki a vajjal, a cukorral, és a citrom héjával, és kenjük a második lapra.
Az egészet takarjuk be a harmadik lappal, és vágjuk kockákra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése