Ads 468x60px

Pages

Savarin (Francia kalács)

632.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
kevés tej,
15 dkg vaj,
10 dkg cukor,
2 tojássárgája,
kevés só,
1/2 citrom lereszelt héja,
4 dkg mazsola,
rum,
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
25 dkg lisztből az élesztő és egy kevés tej összedolgozásával vékony, krémszerű kovászt készítünk. Amíg a kovász megkel a vajat, a cukrot, és a tojássárgákat egy kevés sóval alaposan elkeverjük, majd 25 dkg lisztet, a citromhéjat, és a mazsolát is hozzáadjuk. Jól összekeverjük, és a közben megkelt kovásszal együtt kidolgozzuk, úgy mint a fánktésztát. Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe töltjük. Miután megkelt, jó meleg sütőben sütjük ki. Sütés közben rummal összekevert porcukrot simítunk a tésztára. Pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése