Ads 468x60px

Pages

Pozsonyi tészta

610.
HOZZÁVALÓK:
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
4 tojássárgája,
64 dkg liszt,
12 dkg zsír,
12 dkg vaj,
csipetnyi só,
8 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt langyos tejben keverjük ki a tojássárgákkal simára. A kupacban felhalmozott liszt közepén készítsünk egy kis mélyedést. Morzsoljuk bele a kétféle zsiradékot. Egy csipetnyi sóval és a cukorral dörzsöljük össze az egészet, majd az élesztős, tojásos tejjel gyúrjuk alaposan össze. Dolgozzunk gyorsan, nehogy a kezünk melegétől a tészta megpuhuljon. Ezután a tésztát osszuk 4 részre, és alakítsunk ki belőlük cipó formákat. Tálalás előtt 30 percig pihentessük hűtőszekrényben. Hozzávetőleg 4 rúd készíthető el a megadott mennyiségből.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése