609.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
3 tojás,
7,5 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg liszt,
3/4 l olaj,
a mártáshoz:
5 dkg mazsola,
3 cl konyak,
1/4 l fehérbor,
1/4 l narancslé,
10 dkg cukor,
5 dkg mandula,
2 dkg étkezési keményítő.

ELKÉSZÍTÉS:
Forrázzuk le a mazsolát, majd szűrjük le és áztassuk a konyakba. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzájuk fokozatosan a cukrot, a sót, és a citrom lereszelt héját. Egyenként keverjük bele a tojássárgákat, végül a lisztet úgy, hogy közepes sűrűségű tésztát kapjunk. Ha szükséges adjunk még hozzá lisztet. Az olajat forrósítsuk fel. A tésztából két olajba mártott evőkanállal szaggassunk ki labdákat, és süssük ki őket. Szűrőkanállal szedjük ki, és csöpögtessük le alaposan. Egyszerre csak keveset süssünk, nehogy az olaj kihűljön. A mártáshoz a bort és a narancslevet, a cukorral, és a csíkokra vágott mandulával forraljuk fel, és egy kevés hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be. Forraljuk fel, adjuk hozzá a konyakos mazsolát, és tálaljuk haladéktalanul. Tálaláskor a fánkocskákat öntsük le a mártással.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése