Ads 468x60px

Pages

Rokokó torta

621.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg cukor,
20 dkg mandula,
5 dkg liszt,
3 tojás,
2 evőkanál piskótamorzsa,
5 dkg reszelt csokoládé,
5 dkg birsalmasajt,
15 dkg cukrozott gyümölcs,
1 citrom,
10 dkg baracklekvár,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 dl rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a cukrot, a tojássárgákkal habosra, majd adjuk hozzá a vaníliáscukrot, az őrölt mandulát, a piskótamorzsát, a liszttel elkevert sütőport, és végül a keményre felvert tojásfehérjéket. Osszuk a tésztát 3 részre. Az első részhez adjuk a csokoládét, a másodikhoz az apróra vágott gyümölcsöt, és a birsalmasajtot, a harmadikhoz pedig a citrom lereszelt héját. Süssük ki őket külön-külön vajjal kikent, kilisztezett tortaformában. A kisült lapokat locsoljuk meg a rummal, kenjük meg a lekvárral, és helyezzük egymásra. A tortát vonjuk be rózsaszínű cukormázzal, és száradás után díszítsük gyümölcsdarabkákkal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése