Ads 468x60px

Pages

Oltári nyalánkság

623.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
1 kanál kakaó,
7 dkg rétesliszt,
sütőpor,
12 dkg dió,
lekvár,
a töltelékhez:
20 dkg darált dió,
15+10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 kanál rum,
1 tojás,
3 kanál kakaó,
20 dkg vaj,
a mázhoz:
10 dkg csokoládé,
7 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk ki 4 tojássárgáját 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral, 1 kanál kakaóval, és adjuk hozzá a tojások felvert habját, 7 dkg réteslisztet, egy kevés sütőport, és 12 dkg diót. Ezután süssük meg a tésztát, majd miután kisült kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral.
Keverjünk össze 20 dkg darált diót, 15 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliáscukorral, és 4 kanál rummal, majd öntsük rá a lekváros tésztára. Jó habosra keverjünk ki 1 egész tojást, 3 kanál kakaót, 10 dkg porcukrot, és 20 dkg vajat. Kenjük rá a diós töltelékre.
A máz elkészítéséhez olvasszunk meg 10 dkg csokoládét, és keverjük ki 7 dkg vajjal. Vonjuk be vele a süteményt. Forró vizes késsel szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése