624.
HOZZÁVALÓK:
5 tojássárgája,
5 tojássárgája,
25 dkg cukor,
25 dkg liszt,
késhegynyi szódabikarbóna,
a krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
rum,
2 dl tej,
2 kanál liszt,
a habhoz:
5 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
a mázhoz:
10 dkg csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk ki 5 tojássárgáját, 25 dkg cukorral, 10 evőkanál forró vízzel, majd adjunk hozzá 25 dkg lisztet, és egy késhegynyi szódabikarbónát. Süssük meg a tésztát.
A krém elkészítéséhez kavarjunk ki 20 dkg vajat, 20 dkg cukorral, és adjunk hozzá 10 dkg darált diót és egy kevés rumot. 2 dl tejben 2 kanál lisztet sűrű péppé főzünk, miután kihűlt keverjük a vajas krémhez, és simítsuk a tésztára.
5 tojásfehérjéből és 25 dkg cukorból verjünk kemény habot, majd simítsuk a töltelékre. A mázhoz olvasszunk meg 10 dkg csokoládét, és csurgassuk a habra.
Nagyon mutatós és legalább annyira finom sütemény.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése